Les notícies més dolces

Alemany promou ‘La galeta del Montsec’ una creació dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

03.06.21

Alumnes de segon curs de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria de L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida han creat un nou producte amb la col·laboració d’Alemany. Es tracta de la ‘Galeta del Montsec’, només endolcida amb mel i que incorpora el pol·len i les herbes aromàtiques del Montsec.

Els seus creadors són els alumnes Arsalan Mehboob, Adriana Lourenço i Maria José Ramos, que han estat tutoritzats pel professor Xavier Martí en la part tècnica de la creació del producte i la professora Carme Giménez en la part de la comercialització. El projecte, que ha coordinat la professora Laura Segarra, s’ha dut a terme al llarg de 15 mesos i després d’una pausa per la pandèmia.

La ‘Galeta del Montsec’ és un producte artesà i de Km0 que fou guardonat amb el 2n premi en la categoria de projectes innovadors del Concurs Territorial dels Premis Impuls FP, que va tenir lloc el passat 23 d’abril.  

La galeta es presenta amb quatre variants, totes elles elaborades amb farina de Tritordeum refinada i inulina i està infusionada amb mel.  

La col·laboració entre Alemany i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ha tingut lloc en el marc de la Xarxa Innova FP  de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que promou la col·laboració d’empreses i centres de formació professional per treballar en projectes d’innovació i transferència de coneixement. 

Foto (d’esquerra a dreta): Carme Giménez, Xavier Tarragona, Maria José Ramos, Arsalan Mehboob, Adriana Lourenço, Xavier Martí, Laura Segarra i Ferran Alemany.
_
bars