Univers Alemany

Cinc generacions de mel i torró

A la localitat d’Os de Balaguer (la Noguera), sota l’esguard del Montsec i del seu cel excepcional, Torrons i Mel Alemany ha bastit un univers del dolç. Des de fa cinc generacions, la família Alemany elabora torró artesanal i selecciona la mel dels millors apicultors.

La història de Torrons i Mel Alemany s’inicia a finals del segle XIX, quan la Sra. Mundeta feia un caramel amb la mel i la fruita seca de la zona. Atès que el Montsec és un terreny aspre i difícil per al conreu, aquesta activitat els resultava una bona alternativa.

El tret diferencial del torró Alemany és degut a una recepta del segle XIX que atorga a la pasta un blanc característic. Una cocció lenta, fruita seca de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part d’un secret que dóna un gust particular al torró.

Alemany s’ha especialitzat en mels monoflorals, que es recullen als apicultors d’arreu del país. La innovació a Alemany l’aporta el concepte de mel amb valor afegit, en la seva línia de mel gourmet.

El torró i la mel d’Alemany han estat reconeguts amb el Great Taste Awards en diferents ocasions, un guardó considerat l’Oscar del món de l’alimentació delicatessen.

_
bars