Les notícies més dolces

Barretes energètiques amb mel 100% naturals per a esportistes

23.06.21

Des d’Alemany continuem la nostra tasca de recerca i innovació per crear nous productes amb la mel com a ingredient en el marc del ‘Beelab’, el laboratori de la mel.

En aquesta ocasió, hem presentat tres barretes energètiques ‘raw’ amb mel formulades específicament per a esportistes amb ingredients 100% naturals. Aquesta combinació fa que sigui un producte únic al mercat.

De moment, n’hem elaborat de tres tipus diferents, dos d’elles estan pensades per consumir durant l’esforç amb l’aportació d’hidrats de carboni procedents de la mel i la civada, i una d'elles també amb la cafeïna natural del guaranà.

L’altra està ideada per a la recuperació de l’esforç i combina el pol·len (la proteïna de les abelles) amb l’ametlla, que afavoreix l’efecte antiinflamatori.

Totes tenen en comú una composició nutricional equilibrada per als esportistes, ja que estan elaborades a base de civada, fruits secs, mel de romaní, proteïna del sèrum de la llet i cacau 100%.  

Aprofitant la cursa ciclista CAT700, que travessa Catalunya de nord a sud amb bicicleta de muntanya, des dels Pirineus fins al Delta de l’Ebre, passant pel Montsec, hem donat a provar les nostes barretes. Els participants d’aquesta cursa d’autosuficiència, que combina aventura i natura i on els participants han de gestionar el seu menjar i beguda sense assistència externa, han sigut els primers a comprovar l’energia que aporten les barretes per afrontar aquesta aventura esportiva.

Segons explica el nostre gerent, Ferran Alemany, “hem volgut dissenyar un producte energètic totalment natural i amb un concepte ‘raw’, sense coccions superiors a 40ºC. El que el fa diferent és que està especialment formulat per als esportistes. És doncs energia 100% natural per fer esport i posar-la a prova en aquesta cursa d’autosuficiència i no competitiva, que travessa el territori Montsec, ens semblava una gran ocasió”.

Per la seva banda, Eliseu T. Climent, coorganitzador de la CAT 700, explica que la cursa “és un repte esportiu exigent, tant físic com mental, però també un viatge al cor de la riquesa paisatgística de Catalunya, que va des de l'alta muntanya fins al litoral. Amb el pas de la CAT700 volem fer visibles també, comarques com les de Ponent, que sovint han estat oblidades”.

7a edició de la cursa ciclista CAT700
_
bars