Les notícies més dolces

Juguem i cooperem per ajudar a la supervivència de les abelles amb ‘El Petit Joc de les Abelles’

16.05.22

A Alemany volem celebrar el Dia Mundial de les Abelles, que es commemora el 20 de maig, jugant amb tota la família i aprenent i conscientciant-nos de la importància de les abelles i els perills per la seva supervivència. Conjuntament amb la companyia lleidatana internacional de teatre de carrer Tombs Creatius, especialitzats en els jocs i en passar-s’ho bé, hem creat El Petit Joc de les Abelles. D’aquesta pol·linització n’ha sorgit un joc de taula senzill en el qual aprendrem les amenaces que tenen aquests animals, dels quals en depèn una part important de la nostra alimentació.

El Petit Joc de les Abelles Alemany

El joc vol fomentar la cooperació enfront de la competició per fer front a les principals amenaces que afecten la supervivència de les abelles i a la vegada, la del planeta, ja que en són les principals pol·linitzadores. La idea i el disseny ha anat a càrrec de Tombs Creatius, amb seu a Bellpuig (Urgell) i especialitzada en la creació de jocs artesans de gran format que porten per carrers i places d’arreu del món. 

La dinàmica del joc consisteix en què tots els participants formen part d’un mateix rusc que ha d’aconseguir l’aliment necessari per sobreviure. Això significa que les abelles han d’arribar a les flors i agafar el pol·len suficient abans que les amenaces acabin amb elles. A partir d’aquesta premisa, el jugador que forma part del rusc, igual que tots els seus companys, ha d’obtenir l’aliment necessari. Hi poden jugar tantes persones com vulguin. Tothom forma part del rusc i té el mateix objectiu: assolir 15 grans de pol·len. Si s’aconsegueixen abans que el rusc es quedi sense abelles, aquest guanya.

El joc ha estat construït amb cartó i fusta per la Fundació Ilersis que ocupa persones amb diversitat funcional i es comercialitza a través del web d’Alemany.

Cooperem, no competim. 

Tots som rusc!

_
bars