Les notícies més dolces

Homenatge a la flor d’ametller i les abelles a la façana d’Alemany

25.06.20

La nostra façana a Os de Balaguer ja llueix esplendorosa gràcies a un mural d’homenatge a la flor d’ametller i les abelles. Pintat per tres artistes lleidatans, que han incorporat l’escultura i la cera d’abella com a base de la pintura, ‘Pol·linitzant l’ametller’ és una obra cooperativa d’Oriol Arumí i els germans Erik i Swen Schmitz Coll, que hem inaugurat el 25 de juny.

Sabem que la Covid-19 està portant moments complicats. Per això, creiem que ara més que mai #lamelhipintamolt i és l’hora de ‘pol·linitzar’ l’opinió pública, explicant que la mel és un dolç natural i ancestral. Davant de les dificultats per la pandèmia del coronavirus, apostem per l’art i la cooperació. Nous productes, col·laboració amb altres productors i nous canals de venda són els reptes que ens plantegem per un futur immediat.

En aquest context s’emmarca el mural ‘Pol·linitzant l’ametller’, situat en una de les parets de la nostra planta envasadora de mel, ubicada al número 9 del Carrer Sant Antoni d’Os de Balaguer, seu de Torrons i Mel Alemany. El dia 25 de juny, l'hem inaugurat amb la presència dels artistes i de l’alcaldessa de la localitat, Estefania Rufach, acompanyats de tota la família Alemany amb el nostre gerent, Ferran Alemany, al capdavant.

Un treball coral de tres artistes

Fruit d’aquest esperit col·laboratiu ha sorgit el mural. D’una banda, el pintor establert a Lleida Oriol Arumí, conegut per les seves obres que promouen formes de vida sana i recuperen espais que abans eren de la natura. De l’altra banda, els germans Swen i Erik Schmitz Coll, nascuts a Alemanya i residents a Ivars d’Urgell i coneguts per la seva vinculació amb l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, on han fet incursions artístiques per subratllar el seu paisatge natural. Les parts amb relleu del mural són elaborats a partir de materials utilitzats en la quotidianitat que sovint acaben en forma de residu.

Erik Schmitz ha escollit el pneumàtic de cotxe usat per a la part de les fulles, donant al cautxú la forma desitjada i posteriorment pintada. Les flors les ha confeccionat amb tela reciclada, fet que li ha permès generar volums grans de manera lleugera i resistent a l’aire i cable de telecomunicacions per als estams de la flor. Un fil gruixut que n’integra nombrosos de petits que ajuden a generar la part superior de l’estam, l’antera. 

Gràcies a treballs com aquests, que a partir d’ara ens acompanyarà i formarà part del nostre paisatge quotidià, visualitzem que #lamelhipintamolt i que amb la mel també s’hi pinta molt.

_
bars