Les notícies més dolces

La mel amb llimona, un nou producte del segell ‘BeeLab’, que recupera la tradició remeiera

05.10.21

En el marc de la darrera edició de la Fira de Sant Miquel, hem donat a conèixer un nou producte: la mel amb llimona. Desenvolupada a la planta pilot de processament d’aliments de la UdL, forma part del segell ‘BeeLab’, en el qual investiguem nous usos de la mel. La nova mel és una combinació de mel i llimona, que salvaguarda les propietats nutritives d’ambdues, porta un alt contingut de vitamina C i, segons la tradició remeiera, calma la tos i el mal de coll.  

Segons el nostre gerent, Ferran Alemany, “ha estat clau la col·laboració amb la UdL, ja que ens han assessorat en les proporcions d’ingredients idònies per la barreja per obtenir un producte de màxima qualitat organolèptica, i a la vegada, garantir les propietats nutritives de la llimona conjuntament amb la mel”. 

El laboratori de la mel

La mel amb llimona s’emmarca en la iniciativa BeeLab, que s’identifica amb la branca de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Torrons i Mel Alemany, en col·laboració amb diferents administracions, empreses i entitats del territori, com el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona, la UdL, l’IRTA així com entitats i empreses familiars com Pastoret, Vinagres Badia, Cal Valls, OliCastelló, entre altres.

_
bars