Les notícies més dolces

Les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer i Alemany elaboren un sabó fet amb mel

04.10.21

Les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer han presentat un sabó amb mel elaborat a mà, que esdevé una alternativa natural al gel hidroalcohòlic. El sabó, amb el nom “Sabó del cel, sabó de mel”, ja es pot adquirir a la pàgina web www.alemany.com i als comerços de proximitat. Amb l’eslògan ‘un sabó com Déu mana’, està fet únicament amb mel i sabó de glicerina i essència de lavanda de l’empresa lleidatana Aromes de Can Rosselló i fa honor a la tradició monàstica de fer sabó.
 
El sabó, que es va elaborar durant el confinament, suposarà una sortida econòmica per les Germanes Clarisses, que han vist reduïts els ingressos de la botiga del convent arran del tancament derivat de la pandèmia. El producte l’elaboren artesanalment les nou monges que resideixen al convent, que combinen aquesta tasca totalment manual, amb la vida contemplativa. 

Aquesta iniciativa entronca amb un dels valors essencials de Torrons i Mel Alemany: l’aposta per la humanització dels processos de producció, enfront de l’automatització que la marca promou amb el lema ‘Persones, no robots’.

Trobareu més informació a la notícia de Catalunya Ràdio i de La Vanguardia.

_
bars