Les notícies més dolces

Una mel multifloral de l’Alcàrria amb la lavanda com a protagonista, la Mel d’Estiu seleccionada per Alemany

23.09.22

A Alemany, hem seleccionat la Mel d’Estiu de l’apicultor Francesc Calabuig de Moixent (País Valencià) que practica la transhumància. La Mel d’Estiu Alemany, que forma part de la iniciativa ‘Del rusc a casa’, és un nou concepte de consum de mel fresca del territori acabada de collir i que portem de l’apicultor a casa dels subscriptors. 

La nostra mel fresca de temporada és una mel crua, amb el mínim procés i filtrada per decantació, sense escalfar, envasada per gravetat, del bidó al pot. Te la portem a casa recent recol·lectada en un paisatge floral determinat i durant unes setmanes podràs gaudir dels aromes del rusc que ens dóna una mel nova i fresca.  

La Mel d’Estiu Alemany prové d’un paisatge floral situat al centre de la península Ibèrica, a l’Alcàrria, una zona caracteritzada per l’abundància de plantes aromàtiques. En aquest cas amb predomini de lavanda, que ens ofereix una mel molt aromàtica i madura gràcies a la meteorologia d’aquest estiu.

Des d’Alemany, hem seleccionat la mel que presenta les millors condicions possibles de la temporada entre 20 dels nostres millors apicultors proveïdors habituals.  

Aquesta és doncs la mel fresca de la temporada d’estiu del projecte ‘Del rusc a casa’, pel qual els subscriptors rebran tres mels l’any, una per temporada: Mel de primavera, Mel d’estiu i Mel de tardor (a l’hivern les abelles descansen) seleccionades en origen dels millors apicultors de la Península Ibèrica. Aquesta mel crua acabada de collir se servirà exclusivament en dos pots de vidre numerats d’un quilogram cadascun que s’enviaran al domicili dels subscriptors.

BeeLab: el laboratori de la mel

La iniciativa ‘Del rusc a casa’ forma part del segell BeeLab, que promou nous paradigmes de la mel, en aquest cas noves formes de consumir-la. El segell BeeLab s’identifica amb la branca de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Torrons i Mel Alemany, en col·laboració amb diferents administracions, empreses i entitats del territori, com el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona, la UdL, l’IRTA així com entitats i empreses familiars com Pastoret, Vinagres Badia, Cal Valls, OliCastelló, entre altres.

A través del segell BeeLab, Alemany promou la recerca, el desenvolupament i la innovació de la mel per a la transformació de l’economia del territori sempre partint de la base d’una economia verda, sostenible i digitalitzada.

_
bars